Tillberga bandy stadens roligaste lag
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tillberga Bandy
Västerås

Filip Lindqvist klar för Tillberga!
2024-04-21 14:40

Tillberga har gjort klart med sitt andra nyförvärv för säsongen. Filip Lindqvist, senast från Sandviken har skrivit på för 1+1 år. 

 

Ditt första seniorkontrakt har du valt att skriva med Tillberga. Varför föll valet på just TB och vad kan de göra för din framtida bandykarriär?

- Jag valde att gå till Tillberga då jag vet att det är en bra förening som jag tror jag kan utvecklas i. Att gå till Tillberga blev ett klart val för mig eftersom allt klaffar väldigt bra och har alla möjligheter till att kunna utvecklas och bli en ännu bättre målvakt. 

 

Beskriv dig själv som spelare, dina styrkor som målvakt? 

- Jag är en stabil målvakt som gillar att sätta igång snabba utkast som ger farliga chanser offensivt. Jag vill vara lagets trygga punkt och finnas där för laget i tuffa perioder och vinna matcher. 

 

Det blir din första säsong som senior, berätta lite om din juniorkarriär. Vart har du spelat och hur har det varit?

- Jag är fostrad bandymålvakt i Gustavsberg men har under de senaste åren spelat i Sandviken och även gått bandygymnasiet där. Har flera landslagsmeriter som jag tränat väldigt hårt för och kommer fortsätta göra för att nå ännu fler framgångar i min karriär. 

 

Hur går tankarna inför säsongen som väntar. Vad har du för målsättning med säsongen?

- Målsättningen inför kommande säsong är att komma mycket högre upp i tabellen än vad Tillberga gjorde föregående säsong. Min ambition är samma som min senaste säsong i Sandviken, att släppa in minst mål i serien. 

 

Jesper Flodströms kommentar om Lindqvist: 

Här får vi in en ung lovande målvakt med landslagsmeriter. Alla jag pratat med om Filip under de senaste veckorna, vare sig det är med- eller motspelare, gamla som nya tränare, så ger de samma bild av Filip. Att han är en seriös och målmedveten målvakt med ett tydligt mål vart han vill som bandyspelare. Det känns riktigt roligt att han kommer hit till oss i Tillberga för att fortsätta sin utveckling.

 


Nyhetsarkiv
Skridskokul sommar Wa 322024-07-08 10:21
Grejbytardag 5/82024-06-26 10:54
Årsmöte 8/82024-06-25 16:37
 
Följ oss på sociala medier
Våra sponsorer